Tapiokový puding s ovocím

20. február 2017

Tapiokový puding s ovocím

 

Suroviny:

500 ml rastlinného mlieka, napr. ryžové

60 g tapiokových perličiek

1,5 PL trstinového cukru

štipka vanilky

ovocie na ozdobu (napr. maliny, jahody)

 

Postup:

Mlieko necháme v hrnci zovrieť, pridáme štipku vanilky a vsypeme tapiokové perličky.

Občas premiešame, ako sa škrob uvoľňuje a puding hustne, miešame pravidelne. Po 10 minútach varenia sú perličky vnútri ešte biele. Po 20 min sú takmer priehľadné.

Varíme cca 30 minút, kým nie sú perličky úplne priehľadné a kaša zhustne. Pred koncom varenia pridáme cukor.

Ak je kaša veľmi hustá, prilejeme trochu mlieka a povaríme, po vychladnutí ešte trochu zhustne. Nalejeme do misiek, necháme vychladnúť.

Ozdobíme ovocím.

Obmena: ovocie može pridať už počas varenia.

 

http://slnecnica.sk/produkt/tapioca-perly-4269